Kaffeprat med Nortura: Forbrukerne har fått øynene opp for vår leveringsdyktighet
I DLF Kaffepratspalten har vi denne gangen snakket med konserndirektør i Nortura, Anne Marit Panengstuen som bl.a forteller om at de ved inngangen til 2022 fikk vi en ekstraordinær utfordring gjennom et data-angrep som påvirket organisasjonen.
Bransjeprosjektet kjedene snakker om!
Arrangementsdato: 31/03/2022
DLF Webinar: God digital informasjon om produktene er kjernen i morgendagens digitale og data-drevne dagligvarebransje. Kvaliteten på disse dataene er derfor viktigere enn noen gang. Vi inviterer til DLF Webinar i samarbeid med Tradesolution AS om bransjeprosjektet Det Store Kvalitetsløftet!
Webinar om avfallsforebygging og emballasjeoptimering
Arrangementsdato: 07/02/2022
Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen invitert til webinar om avfallsforebygging og emballasjeoptimering mandag 7. februar kl. 14:00 - 15:00. Her får du høre Miljødirektoratet fortelle om hva de forventer av norske produsenter. Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen vil informere om hvordan rapporteringen på vegne av Grønt Punkt Norge sine medlemmer blir i 2022.
Kaffeprat med Pågen: Lang holdbarhet på brød gir mindre matsvinn
I spalten "DLF Kaffepraten" snakker vi med leder i medlemsbedrifter som får komme til orde med det han/hun har på hjertet, som også kan være til inspirasjon for andre bedrifter. Vi har snakket med Gunnar Skyttern, daglig leder i Pågen AS som forteller oss at rene råvarer og trygg produksjonsprosess gir lang holdbarhet på bakervarene fra Pågen.
Kaffeprat med Mere Mat: Toppet laget i 2021 for å vokse
I spalten "DLF Kaffepraten" snakker vi med leder i medlemsbedrifter som får komme til orde med det han/hun har på hjertet, som også kan være til inspirasjon for andre bedrifter. Vi har tatt en prat med gründerne i Mere Mat AS. Stolte vinnere av DLF Samfunnsansvarprisen 2021.
Matsvinnkonferansen 2021: Det kastes fortsatt 85 kilo mat pr innbygger
Mange leverandører har gjort en kjempeinnsats, men flere må med i bransjeavtalen. Det var budskapet fra Matvett da den aller første rapporten fra Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn ble lagt frem. For å nå målet om 50 prosent kutt innen 2030 var det satt et delmål å kutte 15 prosent innen 2020.
Kaffeprat med Aass Bryggeri: Krevende å være leveringsdyktige under korona
I vår nye spalten "DLF Kaffepraten" snakker vi med leder i medlemsbedrifter som får komme til orde med det han/hun har på hjertet, som også kan være til inspirasjon for andre bedrifter. Denne gangen har vi tatt en prat med administrerende direktør Christian A. K. Aass, som er femte generasjon i det familieeide bryggeriet i Drammen.
Debatt: Konkurranse mellom merkevarer og EMV på like vilkår
I en lederartikkel 11. november, skrev Dagens Næringsliv om EMV som kjedenes pressmiddel overfor leverandørene og billigere alternativ for forbrukerne. - Hvis dette var hele historien, ville alt vært såre vel. Men så enkelt er det ikke, svarte DLFs Helge Hasselgård og NHO Mat og Drikkes Petter Brubakk i en felles replikk. De advarer om mindre mangfold, og ber om konkurranse på like vilkår.
Webinar om Bærekraftig mat i offentlig sektor: Matsvinn
Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) i samarbeid med OsloMet inviterer til gratis webinar om bærekraftig mat i offentlig sektor tirsdag 30. november 2021 kl. 09:00 – 10:00. Målgruppe:_ledere, offentlige innkjøpere, innkjøpsledere, kjøkkenpersonale og miljørådgivere. Les mer og meld deg på!
DLF Logistikknettverk søker flere medlemmer
I DLFs logistikknettverk samles logistikkansvarlige i medlemsbedrifter for å utveksle erfaringer, bygge relasjoner med bransjekolleger og få faglig påfyll. Gruppen avholder møter to til fire ganger årlig, og bestemmer selv innhold og utbytte innenfor DLFs retningslinjer for møtevirksomhet. Ta kontakt om du ønsker å være med i logistikknettverket. Se også oversikt over andre nettverk vi har.
Kaffeprat med TINE: Hardt arbeid og medvind i pandemien
Vi har snakket med konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland i DLF Kaffepraten. Han sier at det ligger hardt arbeid bak at TINE har vært heldige gjennom pandemien. – Vi kommer til å møte en tøffere hverdag i 2022, sier Hovland.
Kontakt oss:
DLF Dagligvareleverandørenes forening,
Grensen 9,
0159 OSLO
Klikk her for kontaktinformasjon til administrasjonen
firmapost(a)dlf.no