Samarbeid er nøkkelen til et bærekraftig matsystem
DLF med innlegg på Matsystemutvalgets innspillsmøte:
Samarbeid er nøkkelen til et bærekraftig matsystem
Dagligvareleverandørenes forening (DLF) deltok i dag på Matsystemutvalgets innspillmøte, der vi løftet frem nødvendigheten av samarbeid mellom leverandørene, handelen og myndighetene for å sikre et bærekraftig og robust matsystem.

Helge Hasselgård, administrerende direktør i DLF. Foto: Anne Cathrine Berger, DMF
Helge Hasselgård, administrerende direktør i DLF, trakk i sitt innlegg frem hvordan bransjesamarbeid allerede har vist seg effektivt gjennom initiativer som Matvett og Bærekraftutvalget for dagligvarebransjen (BUD). Disse samarbeidene viser hvordan aktørene i fellesskap kan finne praktiske løsninger på store utfordringer – både i klima- og matsvinnsarbeid, og i møte med fremtidens bærekraftskrav.
– Et velfungerende og bærekraftig matsystem krever at hele verdikjeden jobber sammen. Samarbeid på tvers – mellom industri, handel, myndigheter og forskning – er helt avgjørende for å finne løsninger som faktisk fungerer i praksis og i markedet, var hovedbudskapet fra Hasselgård.
I sitt innlegg understreket han også viktigheten av effektiv konkurranse, gode rammevilkår for små og mellomstore aktører, og et helhetlig syn på bærekraft – som også inkluderer matsikkerhet og beredskap.
Klikk her for å lese mer om Matsystemutvalget og se innspillsmøtet