DLF ønsker sine medlemmer god sommer!

 

Vi minner om:

Neste DLF Nyhetsbrev kommer i slutten av august.

DLF Kompetanseprogram starter opp igjen til høsten. Ønsker du å melde deg på gi oss beskjed.

Nominere ditt firmas produkt til årets DLF utmerkelser, frist 4. september. Utmerkelsene deles ut på årets store møteplass DLF Høstmøte i Tønsberg 19. oktober. Hold av datoen allerede nå!

Dato for høstens første DLF Forum med tema «Høstens forhandlinger» er satt til 28. september. Mer informasjon kommer!

 

DLF Høstmøte 2017 19. oktober – Save the date!

Årets viktigste møteplass

DLF Høstmøte har en lang tradisjon som bransjens viktigste møteplass, og det er en glede å kunne gjenta denne tradisjonen også i år.

Dagen blir fylt med aktuelle bransjetema og interessante foredrag, og vi avslutter det hele med festmiddag og utdeling av DLF utmerkelser på kvelden.

Hold av datoen allerede nå! 

Dato: 19. oktober
Sted: Quality Hotel Tønsberg

Invitasjon med mer informasjon og påmelding kommer i månedsskiftet august / september.

La deg inspirere av fjorårets Høstmøte:

Arrangementet er kun åpent for ansatte i DLFs medlemsbedrifter, samt inviterte gjester.

Har ditt firma årets vinner av DLF utmerkelser?

Husk å nominere ditt produkt innen 4. september.

Kandidaten må eies av, selges av eller være gjennomført av et DLF-medlem.

Ny forskrift for retursystemer vil gi tydeligere ansvar

Miljødirektoratet har sendt inn endelig forslag til forskrift som skal bidra til at godkjente returselskaper skal ta miljøansvar.

Forskriften er forslått iverksatt fra 1. juli og vil regulere retursystemet for emballasje og sikre at godkjente returselskaper tar et seriøst og tydeligere miljøansvar. Forskriften vil i tillegg sikre at alle som importerer eller produserer emballerte varer tar ansvar gjennom et godkjent returselskap for emballasje.

DLF har et tett samarbeid med Grønt Punkt Norge. Gjennom dette retursystemet har DLFs medlemsbedrifter tatt et nasjonalt og skikkelig miljøansvar for den emballasjen som er sendt ut på markedet. Hos Grønt Punkt Norge har man trygghet for at emballasjen blir samlet inn og forsvarlig gjenvunnet.

– Nå er det ikke lenger mulig for noen bedrifter som omsetter emballerte produkter å stå uten avtale med retursystem, sier Helge Hasselgård, Administrerende direktør i Dagligvareleverandørenes forening (DLF). Hasselgård anbefaler alle medlemmene å påse at de har underleverandører som også har tatt miljøansvar.

Mer informasjon om medlemskap i Grøntpunkt 

For spørsmål eller kommentarer, kontakt DLF Verdikjedesjef Thomas Weihe.

Relatert sak «Grønt Punkt Norge vil høre din mening»

Les mer om miljøforskriften hos Miljødirektoratet.

 

Gratis frokostseminar i samarbeid med Arntzen de Besche Advokatfirma


Lurer du på hvilke muligheter og utfordringer som ligger i netthandel med dagligvarer?

I samarbeid med Arntzen de Besche Advokatfirma inviterer vi til gratis frokostseminar hvor vi ser nærmere på dette. Seminaret er åpent for alle.

Handel med dagligvarer på nett – muligheter og utfordringer

Nordmenn handler årlig dagligvarer for milliarder av kroner. Netthandel har tradisjonelt stått for en liten andel av handelen. Men de siste årene har netthandelen tatt seg betydelig opp. Antallet som handlet mat på nett, nær doblet seg fra 4 prosent i 2015 til 7 prosent i 2016 ifølge «Mat på nett-barometer 2017» og det finnes i dag alt fra fullsortiments nettbutikker som konkurrerer med de store butikkjedene, til nisjebutikker som selger spesialprodukter.

Netthandel gir også muligheter for leverandørene til å selge til forbrukere uten å gå gjennom de store dagligvarekjedene. Det er et voksende marked for uavhengige fullsortiments nettbutikker, og flere leverandører etablerer egne nettutsalg.

Tid/sted:

Torsdag 8.juni kl 09.00-11.00, frokost /registrering fra kl 08.30. Vi starter presis.
Arntzen de Besches lokaler i Bygdøy Allè 2, 0257 Oslo.

Påmelding direkte til Arntzen de Besche  innen 6. juni.

Foredragsholdere:

Arnulf Refsnes er daglig leder og gründer av Brødboksen.no. Det som startet med ideen om ferskt brød rett på døren, har nå passert en årlig omsetning på 100 millioner og har en vekst på 30% i måneden. Refsnes vil snakke om gründerreisen, forbrukertrender på nett og mulighetene som netthandel med mat representerer for dagligvareprodusentene.

 

Camilla Robstad er advokat i Orkla, en av Norges største dagligvareleverandører, og hun vil snakke om konkurranserettslige aspekter ved netthandel.

 

 

Andreas Nordby er partner i Arntzen de Besche, og han vil gi noen praktiske råd om hvilke juridiske kjøreregler en må være oppmerksom på ved netthandel.

 

 

Thea Susanne Skaug (kontaktperson) er partner i Arntzen de Besche og arbeider innenfor konkurranserett, markedsrett og offentlige anskaffelser. Skaug har tidligere vært medlem av lovutvalget «God Handelsskikk i dagligvarekjeden» og «Matkjedeutvalget».

Videopresentasjon av rapporten «Servering 2015»

På SMAK 2017 i februar ble rapporten «Servering mot 2025» utarbeidet av Opinion AS for DLF presentert. Rapporten tar for seg forbrukertrender, kanaltrender og bygger opp til ulike scenarier for servering 2025. Ønsker du å motta rapporten som en pdf-fil send mail til firmapost@dlf.no – oppgi medlemsbedrift du jobber hos.

DLF Forum og Generalforsamling 18. april

Vi har gleden av å invitere til DLF Forum og Generalforsamling i Dagligvareleverandørenes forening (DLF) og Dagligvareleverandørenes servicekontor (DLS).

Dato/tid:        18. april 2017 kl 16:00
Sted:               Hotel Continental, Oslo

 

Generalforsamlingen finner sted som ledd i DLF Forum, der vi får innlegg av adm. direktør Lars Kristian Lindberg, Rema Kategori og Innkjøp og professor Bendik Samuelsen, Handelshøyskolen BI.

Program:

Kl. 16:00   DLF Forum

  • REMA 1000
    –  direktør Lars Kristian Lindberg, Rema Kategori og Innkjøp
  • «Forlengs eller baklengs inn i fremtiden – viktige utfordringer for uavhengige merkevareleverandører til norsk dagligvare» ved Professor Bendik Samuelsen, Handelshøyskolen BI
  • DLF/DLS Generalforsamling 2017
  • DLF i 2017

(DLF Forum og Generalforsamling er gratis, men krever påmelding).

Kl. 18:30      Aperitiff

Kl. 19:00      Middag
(se informasjon om pris og påmelding)

Innkalling med dokumenter til generalforsamlingen sendes DLFs hovedkontakter senest 14 dager før.

Det er av stor betydning at alle medlemsbedriftene er representert på generalforsamlingen, enten ved hovedkontakt eller annen som får fullmakt av hovedkontakten til å representere bedriften (gjelder ved stemme i generalforsamlingen). Det er ingen begrensning på antall deltakere fra hver bedrift.

Dette er en fin mulighet for å møte nye og tidligere bransjekolleger.

Meld deg på her! 

INFORMASJON om pris og påmelding:

Ved påmelding/ billettkjøp får du 2 muligheter:

  1. Ønsker du å være til stede på DLF Forum og Generalforsamling krysser du av kun for dette. Pris 0,-
  2. Ønsker du å være til stede på DLF Forum, Generalforsamling, aperitiff og middag krysser du av kun for dette. Pris kr 950,- eks. mva (1.188,- inkl. mva)

Du må melde deg på via «kjøp billett» selv om du kun skal være med på forum og generalforsamling som er gratis. Krysser du av for forum, generalforsamling og middag skal du ikke krysse av for den andre i tillegg.

Frist for påmelding er 6. april. Påmeldingen er bindende og adgang kun for DLF medlemmer.

Hvis noe er uklart vedr påmleding / kjøp av billetter ta kontakt på firmapost@dlf.no

Hold av 18. april for Generalforsamling

Tirsdag 18. april blir det Generalforsamling i Dagligvareleverandørenes forening (DLF) og Dagligvareleverandørenes servicekontor (DLS) på Hotel Continental.

Generalforsamling 2017 finner sted som første punkt i DLF Forum kl. 16.00. Vi avslutter med middag.

Mer informasjon om pris for middag og lenke til påmelding til arrangementene kommer senere. 

Vi håper at alle medlemsbedrifter vil være representert, og det er ingen begrensning på antall deltakere fra hver bedrift. Innkalling med dokumenter til generalforsamlingen sendes våre hovedkontakter senest 14 dager før.

Fullstendig program legges ut på våre nettsider så snart det er klart.

 

DLF er på SMAK 2017

 

 

Thomas Weihe og John Aas fra DLF står klare til å ta i mot gjester på vår fine stand

Da er vi på plass med egen stand på SMAK 2017.

Vi ønsker alle våre medlemmer, nye og gamle, samt andre bransjeaktører velkommen innom stand nr E03-17 (vis a vis Inspirasjonsscenen)for en hyggelig prat.

Fredag 10. februar kl. 13.00 vil vi presentere hele rapporten «Servering mot 2025».  Dette kan du få med deg på Seminarrom 1, hall E.  En liten smakebit får du kl 11.00 på Inspirasjonsscenen, også hall E).

Ole Petter Nyhaug presenterer rapporten utarbeidet av DLF sammen med Opinion AS. Rapporten gir deg innblikk i fremtiden slik den mest sannsynlig vil utvikle seg for serveringsmarkedet, sett i et forbrukerperspektiv. Med det får du grunnlag til å stille de strategiske spørsmål for din bedrift og produkt hvordan dere kan møte forbrukernes forventninger i fremtiden.

Les intervju med John Aas, Marked-og organisasjonssjef i DLF i KBS utgaven til Dagligvarehandelen om tilstedeværelse på SMAK 2017 og «Servering mot 2025» (vedlegget med tillatelse fra Dagligvarehandelen).

SMAK 2017

 

SMAK 2017 er Nordens ledende møteplass for nettverksbygging, handel og verdiskapning. SMAK samler hele bransjen fra lokalprodusert til verdenskjente merkevareleverandører. SMAK viser frem det neste til beslutningstakere innen hotell, restaurant, café og catering, institusjon og kantine, uteliv, convenience, bakeri og dagligvare.  Mer informasjon om SMAK 2017.

God jul og godt nytt år

 Vi ønsker alle våre medlemmer, kontakter og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år.

dlf_julekort2016

DLF Forum: Årets kjedeforhandlinger

dfl_logo_web_full

 

 

 

 

12. oktober arrangerte DLF forum med årets kjedeforhandlinger og utvikling i markedet som tema.

Presentasjoner

Henrik Svane, partner i Kvale Advokatfirma DA, tok oss gjennom juridiske utfordringer knyttet til årets kjedeforhandlinger.  Birgitte Hem Reuter, Head of Marketing i Nielsen, fortalte om utviklingen i markedet.  Jørgen Larsen, markedsdirektør i Meny, holdt et innlegg om viktigheten av merkevarer, ekspertise i butikk, utfordringer med ferskvare, veksten av lokalmat og Menys satsning på netthandel.

Er du medlem og var tilstede på forumet og ønsker presentasjonene send mail til firmapost@dlf.no