Flere DLF medlemmer har signert tilslutningserklæring
Flere DLF medlemsbedrifter har nå signert tilslutningerklæring for reduksjon av matsvinn
Torsdag 15. mars var 17 bedrifter tilstede hos hos Klima-og Miljødepartementet for offisielt signering av bransjeavtalen.
DLF medlemsbedrifter har signert avtalen
Haugen-Gruppen AS, Lantmännen Unibake Norway AS, Leiv Vidar AS og Maarud var DLF medlemsbedrifter som signerte denne dagen.
Bland de som allerede har signert finner vi Barilla Norge, Brynhildgruppen, Grilstad, Hansa Borg Bryggerier, Mills AS, Nortura, O.Kavli / Q-meieriene, Orkla ASA, Tine, Unilever, Hennig-Olsen, Baxt, Thai Union , Nestlé og Lerøy.
Bakgrunn for avtalen
DLF var en av 12 bransjeorganisasjonene og 5 departement som signerte bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn juni 2017. Målet med bransjeavtalen er å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål.
Enkeltbedrifter i hele verdikjeden kan slutte seg til avtalen gjennom en tilslutningserklæring og bidra til å nå målet gjennom tiltak i egen virksomhet.
Bedrifter som slutter seg til bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn forplikter seg til å:
- Gjøre data tilgjengelig gjennom rapportering av matsvinn i egen bedrift til bransjeorganisasjonen i sin sektor.
- Gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.
- Samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden på de områdene som er formålstjenlig og innenfor konkurranselovgivningen, som beskrevet i avtalens punkt 8.
DLF oppfordrer sine medlemmer til å signere tilslutningserklæringen.
Kontaktinformasjon
For mer informasjon om Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn kontakt Matvett
Dokumenter
Relaterte DLF saker
05.02.2018 Bli med og reduser matsvinn- signer tilslutningserklæring
31.01.2018 Bransjens matsvinn har blitt redusert
26.09.2017 DLF medlemsbedrifter signerte tilslutningserklæring i dag
23.06. 2017 Bransjeavtale for reduksjon av matsvinn ble signert i dag
Eksterne saker
15.03.2018 Matvett.no Bedriftene slutter opp om arbeidet
15.03.2018 Pressemelding fra Klima- og Miljødepartementet
26.09. 2017 Pressemelding: Vil redusere matsvinn
23.06. 2017 Pressemelding: Avtale om å redusere matsvinn