Bli med og reduser matsvinn- signer tilslutningserklæring
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen inviterer til signering av tilslutningerklæring for reduksjon av matsvinn
torsdag 15. mars 2018 klokken 12.30 hos Klima-og Miljødepartementet.
Mer informasjon om programmet kommer. Du kan allerede nå meld din interesse til Matvett.
Tilslutningserklæring kan også signeres og sendes via post/mail.
Bli med og reduser matsvinn i Norge med 50 % innen 2030
DLF var en av flere bransjeorganisasjonene som signerte bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn juni i fjor sammen med 5 departementet. Målet med bransjeavtalen er å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål.
Enkeltbedrifter i hele verdikjeden kan slutte seg til avtalen gjennom en tilslutningserklæring og bidra til å nå målet gjennom tiltak i egen virksomhet.
DLF oppfordrer sine medlemmer til å signere tilslutningserklæringen.
Bedrifter som slutter seg til bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn forplikter seg til å:
- Gjøre data tilgjengelig gjennom rapportering av matsvinn i egen bedrift til bransjeorganisasjonen i sin sektor.
- Gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.
- Samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden på de områdene som er formålstjenlig og innenfor konkurranselovgivningen, som beskrevet i avtalens punkt 8.
DLF medlemsbedrifter har signert avtalen
Flere av DLFs medlemsbedrifter har allerede signert avtalen. Blant disse er: Barilla Norge, Brynhildgruppen, Grilstad, Hansa Borg Bryggerier, Mills AS, Nortura, O.Kavli / Q-meieriene, Orkla ASA, Tine, Unilever, Hennig-Olsen, Baxt, Thai Union , Nestlé og Lerøy.
Kontaktinformasjon
For mer informasjon om Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn og påmelding til neste signering ta kontakt med Matvett
Dokumenter
Relaterte DLF saker
31.01.2018 Bransjens matsvinn har blitt redusert
26.09.2017 DLF medlemsbedrifter signerte tilslutningserklæring i dag
23.06. 2017 Bransjeavtale for reduksjon av matsvinn ble signert i dag
Eksterne saker
26.09. 2017 Pressemelding: Vil redusere matsvinn
23.06. 2017 Pressemelding: Avtale om å redusere matsvinn