Signering av tilslutningserklæring for matsvinn 26. september for DLFs medlemsbedrifter
(oppdatert artikkel)
Statsråd Vidar Helgesen inviterer DLFs medlemsbedrifter til å signere tilslutningseserklæring for reduksjon av matsvinn i Norge:
Tirsdag 26. september 2017 kl. 13:00 til 14:30 hos Klima- og miljødepartementet.
Påmelding sendes direkte til [email protected]
Program
Innledning ved statsråd Vidar Helgesen.
Innlegg fra Thomas Horne som har skrevet boken «Kunsten å ikke kaste mat»
Signering av avtalen og bilder
Bransjeavtale om redusert matsvinn
Bakgrunn for invitasjonen er bransjeavtale om redusert matsvinn som ble signert av 12 organisasjoner og 5 departement 23. juni 2017.
DLF har har sammen med andre bransjeorganisasjoner inngått en bransjeavtale om reduksjon av matsvinn med myndighetene. Målet med avtalen er å halvere matsvinnet innen 2030. Dette er i tråd med FNs bærekraftmål og med EUs handlingsplan for sirkulær økonomi.
Bli med og reduser matsvinn i Norge med 50 % innen 2030
Enkeltbedrifter i hele verdikjeden kan slutte seg til avtalen gjennom en tilslutningserklæring og bidra til å nå målet gjennom tiltak i egen virksomhet.
Bedrifter som slutter seg til bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn forplikter seg til å:
- Gjøre data tilgjengelig gjennom rapportering av matsvinn i egen bedrift til bransjeorganisasjonen i sin sektor.
- Gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.
- Samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden på de områdene som er formålstjenlig og innenfor konkurranselovgivningen, som beskrevet i avtalens punkt 8.
DLF oppfordrer sine medlemmer til å signere tilslutningerklæringen.
Påmeldingsfrist til signeringen 26. september
Ønsker du å delta/signere på første signeringsmøte, send en epost til [email protected] innen mandag 18. september.
Har du spørsmål til bransjeavtalen eller til tilslutningserklæringen, ta kontakt med daglig leder i Matvett, Anne-Grete Haugen på mobil 98 23 69 45 eller epost
Dokumenter
Relevante saker:
Avtale for reduksjon av matsvinn ble signert i dag
Avtalen ble signert av 12 organisasjoner og 5 departement. Partene er enige om en felles innsats på å nå målet med halvere matsvinn i Norge innen 2030 –
dette i tråd med FNs bærekraftmål.