Stort oppmøte på DLF Høstmøte 2021

Helge Hasselgård fikk følge av Solveig Kloppen da han åpnet DLF Høstmøte torsdag 21. oktober. Både rammebetingelser og hvilke muligheter som skapes av endringene etter pandemien var tema gjennom dagen.

– Det er utrolig deilig å være her igjen, det er to år siden sist, åpnet administrerende direktør Helge Hasselgård i DLF dagen med.

I salen var det godt med folk og mange deltok dessuten digitalt.

Første halvdel av Høstmøtet handlet om rammebetingelser.

Respekt!

Først ut var direktør for det nye Dagligvaretilsynet, Tor Erik Engebretsen, som snakket om at de skal bidra til mer effektive forhandlinger. Deretter var konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Orkla på talerstolen, som blant annet sa at det ikke er ett enkelt politisk grep som løser utfordringene i dagligvarebransjen, men at foreløpig tiltak angir riktig retning.

Direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet fulgte opp med å uttrykke respekt! for den jobben bransjen hadde gjort under pandemien. Deretter fulgte konsernsjef Geir Olav Opheim i Iceland Mat, som mener det mangler konkurranse i dagligvaremarkedet, og at det er smalt utvalg og høye priser. Deretter kom direktøren for Konkurransetilsynet Lars Sørgard. Han forklarte hvordan tilsynet må tenke når de skal se på prisforskjeller.

Storhusholdning

Del to av dagen handlet om markedsendringer og nye muligheter, som startet med at matblogger Emilie Nereng fortalte hvordan hun har bygget opp sin virksomhet. Hun ble fulgt av Christine Sund i Den Stolte Hane, som kalte storhusholdning «Mulighetens kanal». Ole Petter Nyhaug, kreativ leder og partner Opinion fortalte at hans målinger viste at mye vil bli som før etter koronaen. Og igjen ble storhusholdningsmarkedet trukket frem som en mulighet av forretningsutvikler Morten Gabrielsen i Reitan Retail.

Hege Witsøe-Bjølmer, direktør for retail i NielsenIQ fortalte at veksten i dagligvarehandelen er på vei mot normalen, men at det er et lite stykke igjen. Så fikk både kjeder og leverandører klar beskjed fra administrerende direktør Elisabeth Myhre i Foodora om at deres løsning for hjemlevering av dagligvarer kommer til å endre bransjen.

Paneldebatt

Det hele avsluttet med en paneldebatt ledet av redaktør Are Knudsen i Dagligvarehandelen. Deltakere der var konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop, administrerende direktør Jan Paul Bjarkøy i Kiwi, styreleder i DLF Øystein Bu, adm.dir Dr. Oetker og DLFs nestleder Anders Røed, adm.dir Ringnes AS

Vi oppdatere våre nettsider med flere saker fra DLF Høstmøte.


Andre saker fra DLF Høstmøte 2021: