Ny forskrift for retursystemer vil gi tydeligere ansvar

Miljødirektoratet har sendt inn endelig forslag til forskrift som skal bidra til at godkjente returselskaper skal ta miljøansvar.

Forskriften er forslått iverksatt fra 1. juli og vil regulere retursystemet for emballasje og sikre at godkjente returselskaper tar et seriøst og tydeligere miljøansvar. Forskriften vil i tillegg sikre at alle som importerer eller produserer emballerte varer tar ansvar gjennom et godkjent returselskap for emballasje.

DLF har et tett samarbeid med Grønt Punkt Norge. Gjennom dette retursystemet har DLFs medlemsbedrifter tatt et nasjonalt og skikkelig miljøansvar for den emballasjen som er sendt ut på markedet. Hos Grønt Punkt Norge har man trygghet for at emballasjen blir samlet inn og forsvarlig gjenvunnet.

– Nå er det ikke lenger mulig for noen bedrifter som omsetter emballerte produkter å stå uten avtale med retursystem, sier Helge Hasselgård, Administrerende direktør i Dagligvareleverandørenes forening (DLF). Hasselgård anbefaler alle medlemmene å påse at de har underleverandører som også har tatt miljøansvar.

Mer informasjon om medlemskap i Grøntpunkt 

For spørsmål eller kommentarer, kontakt DLF Verdikjedesjef Thomas Weihe.

Relatert sak «Grønt Punkt Norge vil høre din mening»

Les mer om miljøforskriften hos Miljødirektoratet.