Christine Tacons presentasjon fra DLF eHøstmøte 2020

«Før var det slik at når en kjede sa «hopp», så svarte leverandørene «hvor høyt?». Og ikke det åpenbare svaret «Hvorfor? Hva vil vi oppnå sammen?»

Den avtroppende direktøren for det britiske dagligvaretilsynet, Christine Tacon, gjestet DLF eHøstmøte 2020, 15. oktober. På direktesendt linje fortalte hun om sine erfaringer i arbeidet med å håndheve Lov om god handelskikk.

1.januar 2021 trer Lov om god handelsskikk i kraft i Norge, og arbeidsmetoden som Tacon har brukt har vært til stor inspirasjon. Med fokus på å bygge tillit i hele bransjen, aktiv dialog med alle parter og drive opplysende og forebyggende arbeid har hun gjort at aktørene ønsker å etterfølge loven. Noen har vært bekymret for at tilsynets «myke» tilnærming skal svekke lovens legitimitet, men som Tacon selv sa: «jeg har tenner, men jeg har bare vist dem noen få ganger… Å bruke en samarbeidsstrategi betyr ikke at jeg har vært snill, det handler om tøffe forhandlinger og raske inngrep.»

Se hele innlegget til Tacon her (med norske tekster):

 

Christine Tacon oppsummerer resultatene hun har oppnådd i sitt arbeid:
«Jeg slutter hos GCA vel vitende om at etter å ha jobbet med sektoren, har jeg endret kjedene fra å bare snakke om Lov om god handelsskikk, til å følge den i praksis, til en gjennomgripende kulturendring som driver effektiv etterlevelse i alle ledd i kjedene».


Ønsker du å se flere innlegg fra DLF eHøstmøte 2020Logg deg inn på våre medlemssider (gjelder kun for ansatte i DLFs medlemsbedrifter).


Aktuelle saker:

Digitalt DLF eHøstmøte preget av koronakrise og debatt om konkurranseforhold

Vinnere av DLF Utmerkelser 2020

Program