Notiser og ukens sitat – uke 22

Notiser

«Tidligere i år ble det kjent at Ringnes ser på muligheten for å la dagligvarekjedene ta over distribusjon av øl og brus til norske butikker og utesteder. Det er ventet at en avgjørelse er rett rundt hjørnet.»

E24, mai 2024

«Rundt 8.400 laks rømte fra Lerøys anlegg 5. mai. Sportsfiskere som tar opp rømt oppdrettslaks fra lokaliteten Reitholmen i Hitra kommune, får 700 kroner i dusør.»

Dagbladet/Børsen, mai 2024

«DSB har nå oppdatert egenberedskapsrådene, og ønsker å sette oss som innbyggere i stand til å dekke våre mest grunnleggende behov i en krise – varme og lys, mat og vann, informasjon og legemidler og hygiene.

Blant annet matvarer med lang holdbarhet, som kan lagres i romtemperatur og som enkelt kan tilberedes bør fortsatt ligge til grunn for beredskapslageret»

Statsforvalteren i Innlandet, mai 2024

Ukens sitat

«Hvilke beregninger legger statsråden til grunn for prisutviklingen på viktige innsatsfaktorer til mat, som f.eks. energi og gjødsel, og hvordan påvirkes prisene på innsatsfaktorene og matprisene av Russlands fullskala invasjon av Ukraina, og kan det bes om at tallgrunnlaget skal fokuseres på Afrika og Midtøsten?»

Representantspørsmål til utviklingsministeren i Stortinget, mai 2024


Foto: Shutterstock.com