Notiser og ukens sitat – uke 21

Notiser

«Coop består av mat og bygg. Så vet alle som kjenner historien vår, at vi har drevet med mye rart opp gjennom de siste 50 årene. Det vi ser nå er summen av mange ting; samfunnsutviklingen med netthandel og kjøpesentre, spesialbutikker og bransjeglidning.»

Driva Pluss, mai 2024. Intervju med driftsdirektør faghandel i Coop Nordvest, Arild Solberg.

«De lokale bøndene som er kontraktsdyrkere for oss, leverer rundt 4.000 tonn med grønnsaker i år. Og uten de dyktige bøndene, som er stammen i vår produksjon, hadde vi ikke fått dette til.»

Grimstad Adressetidende, mai 2024. Fabrikksjef Olaf Grimsmo ved Smaken av Grimstad, som leverer rekordresultater.

«Bortsett fra råvarer som melk, fløte og utvalgte ingredienser, importer Hennig-Olsen det meste til isproduksjonen i Kristiansand. Derfor merker selskapet kraftig hvordan kronekursen utvikler seg. Valutaen har svekket seg stort mot euro og dollar.»

E24, mai 2024

Ukens sitat

«Dette handler om å sikre markedsmekanismer uten at man trenger å finne ulovligheter. Vi må kunne ta tak i det mest alvorlige, for hvis vi ikke gjør noe, kan det lett kritiseres som myndighetssvikt.»

E24, mai 2024. Konkurransedirektør Tina Søreide kommenterer regjeringens omstridte forslag om å gi Konkurransetilsynet utvidet makt, gjennom et markedsetterforskningsverktøy.

 


Foto: Shutterstock.com