Notiser og ukens sitat – uke 26

Uke 26:

Notiser

«I løpet av årets tre første måneder handlet nordmenn mat- og dagligvarer for over en milliard ved grensehandel. Men mye av det som kjøpes er nok faktisk ikke lovlig.»

Hamar Arbeiderblad, juni 2024

«I Spania i 2020 kostet en stor handlekurv/vogn med dagligvarer 248 euro. I 2024 er prisen på samme varer gått opp til 355 euro, en økning på 107 euro.»

Spania i dag, juni 2024

«Restauranter i Trysil, Engerdal, Sälen og Idre får nå en app hvor de enkelt kan bestille matvarer fra lokale produsenter.»

Lokalavisa Trysil-Engerdal, juni 2024

«Han mener mye av søppelet de finner har ligget lenge, og viser blant annet til funn av matvareemballasje datert best før 2011.»

iLevanger, juni 2024. Trygve Mokkelbost, som de siste 12 årene har brukt vår og forsommeren til å rydde i naturen.

Ukens sitat:

«I Danmark er det seks aktører i dagligvare, i Norge er det tre. Men spesielt priskonkurransen tror jeg nesten er sterkere i Norge med tre aktører enn med seks. Med det sagt så mener jeg jo at vi bør ha en politikk som gjør at det er mulig for nye aktører å etablere seg i det norske dagligvaremarkedet.»

Finansavisen, juni 2024. Ole Robert Reitan.

 


Uke 24:

Notiser

«Næringsmiddelkonsernet Orkla melder i en børsmelding at det selger datterselskapet Lilleborg til Solenis, et amerikansk kjemikaliekonsern.»

DN, juni 2024

«Dommen har falt. Oslo tingrett har avgjort at Pantone 2144C er innarbeidet som varemerke og at Mondelez handlet i strid med god forretningsskikk ved å bruke Pantone 2145C på Boble-emballasjen. Mondelez har allerede varslet at det blir omkamp. Og da kan alt forandres.»

Kampanje, juni 2024

«Spørsmål: OCX-aktuelle Ida Larmo har nylig gitt ut en tegneseriebok som bygger på hennes egne dagbøker fra barndommen. Hva mangler i tittelen «[…] – min klin kokos tegnedagbok»?

Svar: O’boy. For få dagligvarer har navn etter den ønskede reaksjonen hos forbrukeren. Jeg hadde kjøpt tørkerullen Skullerusett.»

Klassekampen, juni 2024. Spørsmål og svar fra Ukens Quiz.

TV 2 hjelper deg sine store prisundersøkelse viser at det er ekstremt mye penger å spare på å velge store forpakninger og pakketilbud. Det blir dyrt for de single husholdningene.

– Det føles irriterende og urettferdig, sier Pål Robert Jahnsen, bedre kjent som Singel_kokken, på Instagram.

TV2.no, juni 2024

 

Ukens sitat:

«Lavere strømpriser trekker ned den samlede inflasjonen, men de påvirker ikke kjerneinflasjonen. Det gjør derimot dagligvarer, som vi var ekstra spente på i forkant. Dagligvarer kom ned fra 7 prosent i april til 5 prosent nå.»

Fredrikstad Blad, juni 2024. Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SpareBank 1 SR-Bank.

 

 


Uke 23

Notiser

«Den inndekningen av årets jordbruksoppgjør som skjer gjennom påslag i matprisene, er estimert til cirka 400 kroner per husholdning.»

Oppland Arbeiderblad, mai 2024

«Klokken ti tirsdag fikk de ansatte beskjeden på et allmøte. I Oda Group Services, der de driver med produkt- og teknologiutvikling, skal antall ansatte kuttes fra dagens 270 til 120. Rundt 120 av de 150 som må gå, sitter i Oslo.»

E24, juni 2024

«Etter å ha prøvd ut komposterbare kapsler i Sveits og Frankrike, står Norge for tur. Dette er neste kapittel i Nestlé Nespressos arbeid for bærekraft.»

HandelsWatch, juni 2024

Ukens sitat

«Kjedene satser stort på ferdigmarinerte produkter – gjerne som deres egne merkevarer (EMV). Styr unna disse da dette i all hovedsak dreier seg om å øke betalingsviljen for råvarer av middels til dårlig kvalitet. Ikke vet man hva de egentlig har tilsatt heller.»

Mateksperter om grillmat i butikken, VG, mai 2024


Foto: Shutterstock.com