Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030 – hvordan?

 

I samarbeid med Matvett, Nortura og  Too Good To Go inviterer vi til seminar

Torsdag 9. juni kl. 09:00 – 10:30 (dørene åpnes kl. 08:30)

Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, Boksen 2 etg.

Arrangementet er gratis og åpent for inviterte gjester. Det er begrenset med plasser, førstemann til mølla…

Påmelding i skjema under.


Mat er viktig for vår bærekraftige utvikling, likevel viser tallene at vi kaster 450.000 tonn mat i Norge hvert år! Det er en utvikling som ikke kan fortsette.

Hele verdikjeden spiller en viktig rolle for å komme i mål innen 2030 og samarbeid er et viktig nøkkelord.

  • Hvilke løsninger har vi og hva mangler?
  • Hvordan skal offentlige myndigheter legge til rette i større grad?
  • Hva må matbransjen gjøre mer av?
  • Hva må til for at forbrukerne tar mer ansvar?

I seminaret tar vi fram forstørrelsesglasset for å identifisere utfordringene, behovene, løsningene og tiltakene som trengs for å halvere matsvinnet innen 2030.

Vi har invitert sentrale aktører til panelsamtale for å svare på hva som må til for å redusere matsvinnet.

Program

Klokkeslett Foredrag Foredragsholder(e)
Kl. 08:30

Dørene åpner

Ta en kaffe, mingle rundt og finn deg en plass.

Kl. 09:00 - 09:40

Velkommen!

Mette Hanekamhaug, Kommunikasjonsdirektør DLF

Foredragsholdere

Det kartlagte matsvinnet i Norge: status og utvikling. Hva er gjort og hva gjenstår?

Aina Stensgård, Forskningsleder Norsus

Foredragsholdere

Status arbeidet med matsvinn i Norge og hvilke grep blir viktige fremover?

Anne-Grete Haugen, Daglig leder Matvett

Foredragsholdere

Hvordan kan forbrukerne hjelpe matbedriftene med å redusere svinnet og vice versa?

Martine Austenå, Head of KAM, Too Good To Go Norge

Foredragsholdere

Kl. 09:45 - 10:30

Panelsamtale

Samtalen vil dreies rundt følgende problemstillinger:

- Hvilket ansvar har myndighetene, matbransjen og forbrukerne?
- Hva savner dere hos og fra hverandre?
- Hva må til for å styrke deres arbeid fremover?
- Hva kan dere oppnå i deres felt, hvilken effekt har det?
- Hvordan kan det samarbeides mer?

Deltakere:

Karen Elene Thorsen, @fattigstudent, Sulten-appen gründer og influenser

Inger Lise Blyverket, Direktør, Forbrukerrådet

Signe Bunkholt Sæter, Bærekraftsdirektør, NorgesGruppen

Kjell Rakkenes, Konserndirektør bærekraft, kommunikasjon og rammevilkår, Nortura

Gisle Meininger Saudland. Stortingsrepresentant (Frp)

Moderator: Hans Bårdsgård

Foredragsholdere

  • Karen Elen Thorsen

  • Gisle Meininger Saudland

  • Signe Bunkholt Sæter

  • Kjell Rakkenes

  • Inger Lise Blyverket

  • Hans Bårdsgård

Påmelding

    Hvor har du hørt om / eller fått invitasjon fra til seminaret?


Kredit foto:

DLF, Norsus, Matvett, Too Good To Go, @fattigstudent, Forbrukerrådet, NorgesGruppen, Nortura, Nationen og Stortinget.no

 

 


Om arrangørene

DLF er en interesseorganisasjon for uavhengige merkevareleverandører i dagligvare- og serveringsmarkedet. Vi arbeider for et dynamisk marked med sunn og rettferdig konkurranse for merkevarer, til beste for forbrukeren.

Matvett er mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter og forskningsmiljøer.

Nortura er en av Norges største matprodusenter, og Gilde og Prior er deres største og mest kjente merkevarer. Nortura er bondens selskap; et samvirke eid av over 17 700 norske bønder.

Too Good To Go er et selskap som bekjemper matsvinn i 17 land. Too Good To Go-appen knytter bedrifter med mat til overs sammen med folk som vil redde maten fra å bli kastet, til en billig penge. Slik har 130 millioner poser med overskuddsmat unngått å bli matsvinn (7.3 millioner av disse i Norge).