Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030 – hvordan?
I samarbeid med Matvett, Nortura og Too Good To Go inviterer vi til seminar
Torsdag 9. juni kl. 09:00 – 10:30 (dørene åpnes kl. 08:30)
Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, Boksen 2 etg.
Arrangementet er gratis og åpent for inviterte gjester. Det er begrenset med plasser, førstemann til mølla…
Mat er viktig for vår bærekraftige utvikling, likevel viser tallene at vi kaster 450.000 tonn mat i Norge hvert år! Det er en utvikling som ikke kan fortsette.
Hele verdikjeden spiller en viktig rolle for å komme i mål innen 2030 og samarbeid er et viktig nøkkelord.
- Hvilke løsninger har vi og hva mangler?
- Hvordan skal offentlige myndigheter legge til rette i større grad?
- Hva må matbransjen gjøre mer av?
- Hva må til for at forbrukerne tar mer ansvar?
I seminaret tar vi fram forstørrelsesglasset for å identifisere utfordringene, behovene, løsningene og tiltakene som trengs for å halvere matsvinnet innen 2030.
Vi har invitert sentrale aktører til panelsamtale for å svare på hva som må til for å redusere matsvinnet.