Handelens Miljøfond lyser ut 100 millioner til plast- og miljøprosjekter!

Utlysning fra Handelens Miljøfond, juni 2022:

15. juni åpnet Handelens Miljøfond søknadsskjemaet og lyser nå ut 100 millioner kroner til miljøprosjekter knyttet til plast. Prosjekter kan søke om støtte under seks ulike utlysningstema knyttet til plast. Søknadsfrist er 11. september 2022.

Handelens Miljøfond lyser ut midler for fjerde gang, og i år er søknadsskjemaet åpent allerede fra 15. juni. Fondet håper dette vil gi utslag i søknadsbunken.

– Søkerne får tilgang til skjemaet tidligere og dermed bedre tid til å tenke kloke tanker frem mot fristen 11. september. Mange reiser kanskje til utlandet og ser løsninger som ennå ikke er tatt i bruk i Norge. Forhåpentligvis kan opplevelsene på ferieturen i Norge eller utlandet inspirere til gode plastløsninger, sier Sjur Kvifte Nesheim, analytiker i Handelens Miljøfond.

100 millioner kroner fordeles på seks ulike kategorier

Disse kategoriene kan man søke om midler innenfor:

– Den mest spennende tiden på året

Hittil har 500 miljøprosjekter blitt tildelt mer enn 600 plastposemillioner fra Handelens Miljøfond siden første utlysningen i 2018.

– Det er ikke noe som gjør oss mer fornøyde enn å reise på prosjektbesøk og se plastposekronenes virkning i praksis. Pengene går til alt fra infrastruktur for innsamling av medisinsk utstyr, til rydding av spøkelsesteiner på havbunnen og omgjøring av plastavfall til skolepulter i Mali, bare for å nevne noe. Nå ser vi fram til en ny runde med søknader, det blir spennende å se hva som kommer, sier Nesheim.

Les mer om utlysningen her!

Kontaktinfo

[email protected]