Dagligvarebransjens store sommerdebatt 16. juni

Lov om god handelsskikk. Dagligvaretilsynet. Stortingsmeldingen om konkurranse i dagligvaremarkedet. Kartlegging og Konkurransetilsynet. Det har skjedd mye det siste året innenfor dagligvarepolitikk. Men hva skjer egentlig videre? 

DLF og Norges Bondelag inviterer til  sommerens store dagligvaredebatt onsdag 16.juni kl. 12:00 – 13:30.

 Arrangementet streames, er gratis og åpent for alle. 

Hvordan jobber politikere, embetsverket og Konkurransetilsynet akkurat nå? Hva tenker direktøren for Dagligvaretilsynet om bransjen etter et halvt år?  Hva kan vi forvente oss av kursendringer ved et eventuelt regjeringsskifte til høsten? Dette er spørsmålene du får svar på når du melder deg på dagligvarebransjens store sommerdebatt.


Vi utfordrer den nye direktøren for Dagligvaretilsynet om han kan dele sine erfaringer og refleksjoner fra sitt første halvår med bransjen. Når kan vi forvente oss et Dagligvaretilsyn i full sving, og hvilke saker vil tilsynet prioritere først? Direktør Tor Erik Engebretsen står klar til å svare på våre spørsmål. BI-professor Per Ingvar Olsen skal fortelle hvordan den vertikale integrasjonen i dagligvaremarkedet har økt, og hvilken effekt det har for forbrukerne. Deretter gir vi ordet til Gunnar Bakke (BKLF) som gir oss innblikk i hvordan baker- og konditorbransjen har utviklet seg med EMV og mulige utfordringer vi kan støte på fremover om utviklingen fortsetter.

Med et slikt oppspill er det naturlig å se til politikerne. 13. September 2021 er det Stortingsvalg. Det kan gi oss en ny regjering, ny næringsminister og nye politikere ved rattet. Vil vi oppleve en kursendring i politikken fremover, og hvilke konsekvenser vil det får for dagligvarebransjen? Et toppet politikerpanel med landets fremste stortingspolitikere skal forsøke å gjøre oss klokere.

Det er duket for dagligvarebransjens store sommerdebatt. Fra leverandørmakt til kjedemakt, fra egne merkevarer til uavhengige merkevarer, fra rabatter som følger varelinjer til rabatter som ikke gjør det, begrunnelsesplikt, åpenhet og transparens i verdikjeden og ikke minst forbrukervelferd i fokus.


Klikk her for påmelding!

Se arrangementet her.

 

NB! Forbehold om endring i programmet.

Program

Klokkeslett Foredrag Foredragsholder(e)
12:00

Velkommen og innledning ved Norges Bondelag og DLF

Hildegunn Gjengedal, seniorrådgiver i Norges Bondelag og Mette Hanekamhaug, kommunikasjonsdirektør i DLF.

Foredragsholdere

  • Mette Hanekamhaug

  • Hildegunn Gjengedal

Per Ingvar Olsen, professor på BI

Foredragsholdere

  • Per Ingvar Olsen

Gunnar Bakke, daglig leder i Bakeri- og Konditorbransjens Landsforening

Foredragsholdere

  • Gunnar Bakke

Direktør i Dagligvaretilsynet Tor Erik Engebretsen i samtale med Hildegunn Gjengedal fra Norges Bondelag

Foredragsholdere

  • Tor Erik Engebretsen

  • Hildegunn Gjengedal

Pause: 10 minutter

Politisk samtale

Politisk samtale ledet av Mette Hanekamhaug (DLF).

Med Terje Aasland (AP) og Kårstein Løvaas (H).

Foredragsholdere

  • Terje Aasland

  • Kårtsein Løvaas

  • Mette Hanekamhaug

Ferdig

Påmelding


Bilder i programmet krediteres:

Stortinget, BI, Gunnar Bakke, Medietilsynet og Norges Bondelag


Om arrangørene

Norges Bondelag har over 61.000 medlemmar og er den største næringsorganisasjonen innafor landbruket. Norges Bondelag er den leiande organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med over 61.000 medlemmar i ryggen jobbar vi for å sikre dei beste vilkåra for norsk matproduksjon.

DLF er en interesseorganisasjon for uavhengige merkevareleverandører i dagligvare- og serveringsmarkedet. Vi arbeider for et dynamisk marked med sunn og rettferdig konkurranse for merkevarer, til beste for forbrukeren.