(Program oppdatert 16. oktober)

Torsdag 17. oktober møtes lederne i dagligvarebransjen til årets viktigste bransjetreff på Quality Hotel i Tønsberg:

DLF Høstmøte 2019 – Bransjesamarbeid om en bærekraftig verdikjede

Korte Talks i kombinasjon med faglige foredrag, samtaler og prisnominasjoner blir til sammen en innholdsrik fagdag og en unik møteplass, som avrundes med festkveld med gode bransjekolleger og utvalgte gjester.

Guri Solberg er konferansier og skal lede oss gjennom denne innholdsrike dagen.

Det blir ikke delt ut program 17. oktober, men her kan du se og etter hvert laste ned hele programmet. Du vil også et par dager før konferansedagen motta en SMS hvor du kan laste ned en APP med programmet for dagen.

DLF medlemmer som ikke har mottatt invitasjon, men ønsker å melde seg på send oss en mail.

NB! Det er fortsatt mulig å melde seg på til konferansedagen, men det er dessverre fullt på hotellet. For å bestille hotelrom anbefaler vi at dere tar direkte kontakt med Quality Hotel Klubben (ligger ca 7 min gange fra hovedhotellet) Tlf. 33 35 97 00

Påmeldingfrist 11. oktober.

Informasjon om DLF Høstmøte 2019.

Kl. 09:00 registrering

Kl. 10:00 Velkommen

Guri Solbergkonferansier
Guri er tilbake som konferansier på DLF Høstmøte. Hun har bl. a vært programleder for prisutdelinger som Amanda, Nordic Music Awards og Gullfisken, og intervjuet alt fra politikere til popstjerner i programmene «Ettermiddagen» og «Sommertid».

Helge Hasselgård, adm. direktør DLF
Helge har vært adm. direktør i DLF siden 2006.

Matkultur, livskvalitet og verdiskapning fra jord til bord.

Claus Meyer, gastronomisk entreprenør
Claus har over 30 års erfaring som gastronomisk entreprenør. Han er professor ved Copenhagen Business School, ved siden av hans mange selskaper med til sammen over 800 ansatte. Han har grunnlagt MeltingPot Foundation og spredt inspirasjon gjennom sine kokebøker, TV show og forelesninger. Han er en av grunnleggerne bak en av verdens beste restauranter, Noma i København. Claus deler av sine erfaringer fra 35 års innsats for å utvikle den nordiske matkulturen og sin livslange undersøkelse av «velsmaken som våpen».

Anne Marie Schrøder, Kommunikasjonssjef og Anne-Grete Haugen, daglig leder, Matvett AS

Anne-Grete Haugen er daglig leder for Matvett. Hun har 14 års erfaring fra mat- og drikkenæringen var en av pådriverne for å få på plass ”Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn” mellom matbransjen og myndighetene

Anne Marie Schrøder er kommunikasjonssjef i Matvett. Hun har jobbet med å sette matsvinn på agendaen i Norge siden 2011, både hos matbransje, myndigheter og opinionen, og har vært pådriver for mange av de matsvinntiltakene vi ser i dag.

DLF UtmerkelserPresentasjon finalister DLF Innovasjonspris

Inge Erlend Næsset, kvalitetsdirektør i NorgesGruppen
Inge Erlend leder NorgesGruppens arbeid med sunnhet og folkehelse, mattrygghet og bærekraftige verdikjede. Han har i mer enn 25 år arbeidet med tilsvarende oppgaver i matvarebransjen, blant annet fra ledende posisjoner i merkevareselskap som Orkla og Findus. Tidligere kontrollveterinær i Mattilsynet og forsker ved Norges Veterinærhøyskole.

Pause

Mat – klimaets redning?

Jens Ulletveit-Moe, styreleder i Umoe AS
Jens er grunnlegger og styreleder i Umoe AS. Bedriften er i dag et industriselskap med mange ulike aktiviteter, blant annet Umoe Restaurants AS med kjeder som Peppes Pizza, Burger King, TGI Friday’s, Starbucks, Cafe Opus, La Baguette og Leon. Han har markert seg i samfunnsdebatten med sitt engasjement knyttet til klima- og miljøspørsmål.

Camilla Mazzocchi, adm.direktør Unilever Norge
Camilla har lang erfaring innen merkevarebygging, salg, innkjøp og kategori fra både leverandør- og kundesiden i selskapene L’Oréal, REMA 1000 og Gresvig.

DLF UtmerkelserPresentasjon finalister Merkevareprisen

Trond Bentestuen, Adm. direktør Rema 1000
Trond har vært ansatt i Rema 1000 siden juni 2018 og kommer fra stillingen som Konserndirektør i DNB.

Konkurransepolitisk halvtime

Magnus Thue, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet
Magnus er statsviter og tidligere redaksjonssjef i Minerva. Han har arbeidet som politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe og fra 2013 til 2016 for kunnskapsministeren. Fra 2016 til 2018 var han statssekretær i Kunnskapsdepartementet og fra januar 2018 er han statssekretær for næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Sigurd Birkeland, prosjektleder i Konkurransetilsynet
Sigurd er leder for Konkurransetilsynets dagligvareprosjekt. Prosjektet er en nyetablert del av tilsynets satsning på dagligvaremarkedet og rapporterer direkte til Konkurransedirektøren. Han har jobbet i Konkurransetilsynet i seks år og kommer til stillingen fra teamet til tilsynets sjeføkonom.

Olav Kolstad, advokatfirmaet Schjødt
Olav er advokat og partner i Schjødt. Han har doktorgrad i konkurranserett og er tidligere professor ved Universitetet i Oslo. Han var medlem av Dagligvarelovutvalget (Hjelmengutvalget) som i 2013 la frem et forslag til Lov om god handelsskikk med Handelstilsyn.

Kl. 13:15 Lunsj

…det har en verdi!

Aksel Lund Svindal, tidligere alpinist og gründer
Aksel har i tillegg til å ha etablert flere bedrifter frontet reklamefilmer for Infinitum. Her oppfordrer han hele den norske befolkningen til å ta riktige valg, hver dag, uansett om man står på ski eller skal pante en flaske.

Stein Rømmerud, adm. direktør i Coca-Cola European Partners Norge og nestleder i DLFs styre
Stein har over 12 års erfaring fra Coca-Cola-systemet, med lederroller innen kommunikasjon og samfunnskontakt, næringspolitikk og kommersiell strategi. Han er tidligere styreleder og nå nestleder i styret for Infinitum AS.

Geir Inge Stokke, konsernsjef og Per Løberg Eriksen, bærekraftansvarlig i Coop Norge

Geir er konsernsjef i Coop Norge. Han tiltrådte stillingen i 2015, og har gjennom 27 år hatt ulike lederstillinger i Coop.

Per er Coop Norges første bærekraftsansvarlig og jobber med å skape et bærekraftig Coop.

DLF UtmerkelserPresentasjon av finalister til DLF Samfunnsansvarspris

Johanne Kjuus, bærekraftansvarlig i Orkla Foods Norge
Johanne er Bærekraftsansvarlig i Orkla Foods Norge og styremedlem på Handelshøyskolen på NMBU.

Grønn omstilling – hva må vi gjøre i dag?

Hanne Thornam, leder for klima- og bærekraftstjenester i EY Norge
Hanne har 13 års erfaring som bærekraftkonsulent, og støttet bl.a. Coca-Cola og Nestlé Norge da de laget sine første bærekraftstrategier for mer en 10 års siden. Hun har bygget Norges største konsulentteam på bærekraft, og bistår selskaper, investorer og myndigheter med å forstå forretningsmessig risiko og muligheter i det grønne skiftet.

Pause

Johannes Daae, fagansvarlig økodesign i Grønt punkt Norge
Johannes er fagansvarlig for økodesign i Grønt Punkt Norge AS. Han har bakgrunn som produkt- og interaksjonsdesigner, og har doktorgrad i «Design for bærekraftig adferd» fra NTNU. Han er også førsteamanuensis ved OsloMet – Storbyuniversitet.

Andreas Wahl, fysiker og vitenskapsformidler
Andreas er fysiker, vitenskapsformidler, NRK-programleder og fire ganger norgesmester i morellsteinspytting.

Øystein Bu, adm. direktør i Dr. Oetker Norge og styreleder i DLF
Øystein er adm. direktør i Dr. Oetker Norge og i Dr. Oetker Danmark, og har vært styreleder i DLF siden 2016.  Han har vært i bransjen i en årrekke og har tidligere hatt lederstillinger i merkevarebedrifter som KiMs og Lilleborg.

Kokkelandslaget – en reise mot gullet

Christer Rødseth, kaptein på Kokkelandslaget
Christer har vært på kokkelandslaget siden 2011. Først på junior fra 2011-2016, så senior fra 2017 til dags dato. Han har konkurrert som commis i Global Chefs Challenge to ganger og har flere individuelle konkurranser på CV´n. Rødseth jobber til daglig som kjøkkensjef på restauranten Vaaghals og er snart i gang med en restaurant til.

Kjell Patrick Ørmen Johnsen, visekaptein på Kokkelandslaget
Kjell Patrick er visekaptein på kokkelandslaget. Han har flere meritter bak seg, blant annet vant han NM i kokkekunst i 2017. I 2020 er han aktuell som Norges kandidat i Global Chefs Challenge som er det offisielle kokke-VM for individuelle kokker.  Ørmen Johnsen har tidligere jobbet på blant annet Renaa Restaurant og Restaurant Credo og er nå matfaglig rådgiver på Kulinarisk Akademi.

Kl. 17:00 konferansedagen avsluttes

Kl. 19:00 aperitiff og festmiddag

Konkurranserettslige forholdsregler

Deltakere i DLFs møter og aktiviteter skal ikke innlate seg på drøftelser, handlinger eller opptreden som kan krenke konkurranselovgivningen. Deltakerne skal ikke drøfte eller utveksle konfidensiell eller konkurransesensitiv informasjon, herunder ikke-offentlig informasjon om priser, rabatter, markedsstrategier, salgs- eller leveringsvilkår, mv. Dette gjelder både for formelle DLF-møter, men også ved uformelle samtaler eller drøftelser før, under eller etter møter i DLF-regi. Se for øvrig Retningslinjer for DLFs møter