Aktuelt

DLF Generalforsamling 2023, 13. april

Torsdag 13. april 2023 kl. 16:00 blir det DLF Forum med generalforsamling med påfølgende middag. Innkalling med dokumenter sendes hovedkontakter senest 14 dager før. Informasjon om program og påmelding kommer senere.
23/11/2022/av DLF administrasjonen

DLF Partner – et partnerprogram for våre medlemmer

DLF Partner er et partnerprogram for tjenesteleverandører til våre medlemmer. Målet med programmet er at det skal gi økt medlemsnytte.  En DLF Partner skal kunne tilby produkter eller tjenester som er relevante for våre medlemmer. Les mer om partnerbedriftene her!
14/11/2022/av DLF administrasjonen

Bli med på Matvett-stafetten!

Norge skal halvere matsvinnen innen 2030. 108 sentrale aktører fra et bredt spekter i matbransjen har allerede tilsluttet seg avtalen og forpliktet seg til å rapportere inn matsvinndata og gjennomførte tiltak. De alene kan ikke klare å nå målsettingen. Derfor har Matvett startet en rekrutteringsstafett for å få med enda flere bedrifter på laget.
04/11/2022/av DLF administrasjonen

Radioaktivitet og atomberedskap – Tiltak for næringsmidler ved en atomhendelse

Ved en atomulykke eller annen større hendelse kan ulike radioaktive stoffer bli spredt via partikler i luften, og stoffene vil kunne tas opp i dyr og planter, og dermed føre til radioaktiv forurensning i mat og drikke. Samtidig kan skadene begrenses ved å gjøre riktige og målrettede tiltak.
Mattilsynet har utarbeidet en nettside hvor nyttig informasjon er samlet.
31/10/2022/av DLF administrasjonen

Onna Greens AS nytt medlem i DLF

DLF ønsker Onna Greens AS velkommen som nytt medlemmer i foreningen. De dyrker et hav av ulike salater og urter - og lager mer, for mindre ved sin grønne oase på Østlandet
26/10/2022/av DLF administrasjonen

Regulering av ulike innkjøpsbetingelser

Allerede før sommeren varslet Regjeringen en forskrift som skal regulere kjedenes innkjøpsbetingelser for å unngå «usaklig prisdiskriminering» Tirsdag 25. oktober la regjeringen frem to forslag til en forskrift som forbyr «usaklige forskjeller i innkjøpspriser». Forslagene er sendt ut på høring med frist 16. desember for høringssvar.
25/10/2022/av DLF administrasjonen

DLF Høstmøte 2022: – Det haster å få på plass klimaregnskap, PwC-rapport

DLF har bestilt rapporten «Samhandling og bærekraft» som nå er rykende fersk. Den viser at dagligvarebransjen har satt seg ambisiøse mål for bærekraft. Samtidig mangler de aller fleste et klimaregnskap, som det i løpet av få år blir pålagt ved lov å ha.
24/10/2022/av DLF administrasjonen

DLF Høstmøte 2022: Mye positivt i funnene til Dagligvaretilsynet

En rekke av forholdene Dagligvaretilsynet har undersøkt om samarbeidsklimaet mellom leverandører og kjedene, viser at det generelt er et godt samarbeidsklima. Forholdet til NorgesGruppen kommer best ut på de fleste områder.
24/10/2022/av DLF administrasjonen

DLF Høstmøte 2022: Business og bærekraft, oppsummering av dagen

Bærekraft gjennomsyret innleggene på DLF Høstmøte 2022, fra bærekraftig konkurranse til ansvar for utslippskutt. – Vi må tenke bærekraft. Markedet blir ekstra utfordret nå, da må vi finne løsninger slik at forbrukerne får best mulig kvalitet og utvalg til en best mulig pris, sier adm. direktør Helge Hasselgård i DLF.
21/10/2022/av DLF administrasjonen

Her er vinnerne av DLF Utmerkelser 2022!

Vinnerne av DLF Utmerkelser 2022 ble kåret på DLF Høstmøte torsdag 21. oktober. DLF Bærekraftspris gikk til Mills AS for Klimaarbeid i Mills, DLF Innovasjonspris ble tildelt Orkla Confectionery & Snacks for KiMs Air Crunch og DLF Merkevarepris ble tildelt Lerum AS for merkevaren Lerum.
19/10/2022/av DLF administrasjonen

Kaffeprat med MAARUD: – Mange ulike utfordringer samtidig

Vi har snakket med Jon Kvam Kittilsen, adm. direktør i Maarud i DLF Kaffepraten. Han forteller om utfordringer med pandemien og nå krigen i Ukraina, og at de har jobbet systematisk med forsyningssikkerhet for råvare. Kittilsen gir oss også et innblikk i hvordan de jobber med bærekraft og hvordan de redusere sitt klimaavtrykk. Ikke minst er det viktig for dem å være så sirkulære så mulig med sine produksjoner.
13/10/2022/av DLF administrasjonen

DLF eForum: Hvordan lykkes i serveringsbransjen?

Det skjer ting i serveringsbransjen, og Tradesolution og DLF har invitert Kolly og NHO Reiseliv for å gi våre medlemmer innsikt i aktuelle spørsmål. God digital informasjon om produktene er kjernen i morgendagens digitale og data-drevne serveringsbransje. Kvaliteten på disse dataene er derfor viktigere enn noen gang.
12/10/2022/av DLF administrasjonen

Innlogging for medlemmer

Egen innlogging for DLF medlemmer lanseres i 2018. Mer informasjon kommer.

Motta DLF Nyhetsbrev