Aktuelt

DLF Høstmøte 2022 – hold av datoen!

Hvor står norsk dagligvarebransje i bærekraftarbeidet? PWC vil legge frem en rapport om status for bransjen, summen av det leverandører og handel bidrar med hver for seg og i fellesskap. Vi følger opp med DLF Talks, eksempler og diskusjon om det stadig viktigere arbeidet med å utvikle en bærekraftig bransje i en bærekraftig verden.
28/06/2022/av DLF administrasjonen

Hvem vinner årets DLF Utmerkelser?

Nå kan du nominere din kandidat til DLF Utmerkelser. Begynn forberedelsene allerede nå før du tar sommerferie. Frist 16. august. Vinnerne kåres under festmiddag på DLF Høstmøte 20. oktober. Kanskje er det din kandidat som vinner pris i år!
23/06/2022/av DLF administrasjonen

Handelens Miljøfond lyser ut 100 millioner til plast- og miljøprosjekter!

Handelens Miljøfond lyser ut midler for fjerde gang, og i år er søknadsskjemaet åpent allerede fra 15. juni. Har du en god idé eller løsning som kan bidra til å løse plastens miljøproblemer? Les mer her om hvordan du søker om støtte.
22/06/2022/av DLF administrasjonen

DLF Partner Tjek: Har du oversikt over konsumprisindeksen (KPI)?

Alle snakker om inflasjon - men tallene dekker store spredninger mellom kategoriene - det er viktig å forstå sammenhengene i dialogen med kjedene. Tjek har i samarbeid med CatMan Solution utviklet et enkelt verktøy som automatisk henter tall fra Statistisk sentralbyrå. Gratis tilgang for DLF medlemmer ut året!
20/06/2022/av Siw Skjervold

DLF Partner – et partnerprogram for våre medlemmer

DLF Partner er et partnerprogram for tjenesteleverandører til våre medlemmer. Målet med programmet er at det skal gi økt medlemsnytte.  En DLF Partner skal kunne tilby produkter eller tjenester som er relevante for våre medlemmer. Les mer om partnerbedriftene her!
17/06/2022/av DLF administrasjonen

DLF Partner Schjødt: Åpenhetsloven trer i kraft 1. juli 2022

Det nærmer seg ikrafttredelse av åpenhetsloven. DLF Partner Schjødt gir en kort oversikt over de viktigste grepene som virksomheter bør iverksette før sommerferien og før loven trer i kraft 1. juli 2022.
15/06/2022/av Siw Skjervold

Kaffeprat med HOFF SA: – Poteten er en undervurdert verdi

I DLF Kaffepraten har vi snakket med administrerende direktør i HOFF SA , Ingeborg Flønes. Hun sier at det er all grunn til å spise mer potet fremover, ikke minst på grunn av det lave klimaavtrykket. Poteten har vært gjenstand for synkende forbruk over tid. Samtidig er poteten en viktig matvare. Les hele intervjuet!
14/06/2022/av DLF administrasjonen

Hvordan halvere matsvinnet?

Torsdag 9.juni arrangerte vi i samarbeid med Matvett, Nortura og Too Good To Go et seminar om matsvinn. Med fullt hus og stort engasjement fra scenen og fra publikum, ble det servert ferske tall om hvordan det ligger an i arbeidet med matsvinn, gode og effektive tiltak bransjen allerede er godt i gang med. Vi fikk også høre om viktigheten av forbrukervennlige løsninger som gjør det enklere å kutte eget matsvinn.
13/06/2022/av DLF administrasjonen

DLF i media om innkjøpsbetingelser

Kjedenes ulike innkjøpsbetingelser har vært gjenstand for heftig debatt de siste månedene. DLF vil bidra til at debatten tar utgangspunkt i faglige vurderinger og den faktiske situasjon. Hovedbudskapet er at premisset for debatten er feil.
03/06/2022/av DLF administrasjonen

DLF kompetanseprogram på BI 2022/23

Frist for påmelding 24. juni! Hvordan øke bransjens verdiskapning og styrke kategoriarbeidet? Med økende behov for å styrke merkevarens posisjon og øke kompetansen i et stadig mer krevende marked, har DLF i samarbeid med BI utviklet et skreddersydd program for vår bransje.
01/06/2022/av DLF administrasjonen

Stortinget med nye grep mot kjedemakt 

Stortinget har vedtatt en rekke tiltak som skal redusere graden av vertikal integrasjon, og sikre like konkurransevilkår mellom kjedenes egne varer (EMV) og leverandørenes uavhengige merkevarer. Samtidig gjentar politikerne det et enstemmig Storting allerede har slått fast – at maktkonsentrasjonen på kjedeleddet er et problem.
31/05/2022/av DLF administrasjonen

DLF Nyhetsbrev – hold deg oppdatert på nyheter og fagstoff for bransjen

Er du ansatt i en DLF medlemsbedrift kan du registrer deg for å motta DLF Nyhetsbrev. Relevante nyhetssaker for bransjen, faglige artikler og invitasjoner til DLFs ulike møteplasser blir formidlet via vårt nyhetsbrev.
30/05/2022/av DLF administrasjonen

Innlogging for medlemmer

Egen innlogging for DLF medlemmer lanseres i 2018. Mer informasjon kommer.

Motta DLF Nyhetsbrev