DLF Høstmøte – Bygge bransjebroer

DLF Høstmøte står for tur – torsdag 15. oktober. Hver aktør er en viktig del av den samme verdikjeden.
I år skal vi rette blikket mot hvordan bransjen kan skape verdier sammen.

Innledere skal sette fokus på vår felles bransjefremtid. Her kan du lese litt mer om dem:

 

Sven Mollekleiv

Sven Mollekleiv: Samarbeid og kommunikasjon under og etter kriser

Sven Mollekleiv er president i Norges Røde Kors og Senior Vice President for samfunnskontakt og sosialt ansvar i Det Norske Veritas. Han har hovedfag fra Idrettshøgskolen og har hatt sentrale roller i Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Vålerenga Fotball. Han var generalsekretær i Røde Kors i en årrekke, og har vært president i Norges Røde Kors siden 2008 da han tok over etter Thorvald Stoltenberg. Mollekleiv ble i 2015 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hans samfunnsgavnlige innsats».

 

Ole Christian Apeland

Ole Christian Apeland: Elsket eller hatet? Slik er bransjens omdømme

Ole Christian Apeland er administrerende direktør i kommunikasjonsbyrået Apeland, som han etablerte i 1988. Byrået er blant annet kjent for å stå bak den årlige Omdømmedagen, der omdømmeundersøkelse RepTrak presenteres. Ole Christian har tidligere erfaring fra informasjons- og journalistisk arbeid i blant annet TV3, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Forsvarsdepartementet og Norges Speiderforbund.

 

Magnus Lindkvist

Magnus Lindkvist: When the future begins

Med sine foredrag og med de tre bøkene «Everything We Know Is Wrong «, «The Attack of The Unexpected» og «When The Future Begins», utfordrer Magnus Lindkvist hele vår måte å tenke på og å betrakte fremtiden. – De fleste mennesker er så travle at de ikke har tid til å tenke utover neste regnskapskvartal, hevder Lindkvist. – Kortsiktige belønningssystemer bidrar til en type tenkning som er kronisk kortsiktig. Når behovet for fornyelse endelig kommer, når du ser konkurrentene nærmer i bakspeilet, er det allerede for sent. Det er ingen gir igjen for akselerasjon.
Magnus Lindkvist har journalistens nådeløse nysgjerrighet, økonomens solide kunnskap, og en uforløst rockestjernes tørst etter å pirre publikum. Kombinasjonen av disse tre har gjort ham til en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere på trender og fremtidstenkning.

 

Anne-Grete Haugen Anne Marie Schrøder

Matvett: Bransjesamarbeid for mindre matsvinn

Daglig leder Anne Grete Haugen og kommunikasjonsansvarlig Anne Marie Schrøder representerer selskapet Matvett AS, som eies av handelen gjennom DMF og leverandørene gjennom NHO og DLF. Hvert år kastes det over 360 000 tonn mat som kunne ha vært spist i Norge. Både av hensyn til miljø, ressursutnyttelse og økonomi er det viktig å få redusert dette matsvinnet. Selskapet Matvett AS er opprettet av handelen og leverandørene i fellesskap, for å realisere en stor bransjesatsing for å redusere matsvinnet.

 

Atle Vidar Nagel-Johansen

Styreleder DLF: Atle Vidar Nagel-Johansen

Atle Vidar Nagel-Johansen er konserndirektør i Orkla og leder for Orkla Foods. Han har vært styreleder i DLF siden september 2015, og har sittet i foreningens styre siden 2009. Nagel-Johansen er utdannet finansanalytiker, og har innehatt sentrale posisjoner i Orkla Foods i Norge og internasjonalt siden 2001.

 

Dr Oliver Koll

Dr Oliver Koll: Consumer trust in Brands

The launch of a new study into the nature, drivers and implications of consumer trust. For bedre å forstå betydningen av forbrukernes tillit til merkevarer, har DLF sammen med ni europeiske søsterorganisasjoner og vår europeiske samarbeidsorganisasjon AIM, the Europan Brands Association, gjennomført et større forskningsprosjekt. Prosjektet dekker ni europeiske markeder, topp tre merkevarer i 30 kategorier per land, intervjuer med 12.000 individer og kartlegging av kjøpsadferden til 150 000 husstander. Dr Oliver Koll vil presentere undersøkelsesresultatene for Norge og Europa på vegne av Europanel. Han er også assisterende professor ved Innsbruck University School of Management og har konsentrert sin forskning rundt merkevarer og merkevarenes betydning for ulike interessentgrupper.

 

Ida Hult
Ida Hult: Forbrukeratferd, endringer i livsstil og atferdsmønstre

Ida Hult er en av Nordens mest verdsatte foredragsholdere innen forbrukeratferd, fremtid, Business Intelligence og forretningsutvikling. Hun har også oppdrag for noen av Nordens største bedrifter, som f.eks. Carlsberg, Arla Foods, Ikea, Skanska, SEB og Eon, og hun har utviklet et unikt ledelsesprogram for ICA-skolen i Sverige og Baltikum. Ida Hult er utdannet etnolog.
– Det som behövs är smartare arbetssätt, snabbare processer internt, en uppdaterad organisation och att svettas ut minsta öre ur varje investering, sier Ida Hult. – Jag kan människor. Det handlar inte om att hålla koll på 100 trender. Snabba trendfenomen utgör ungefär 20 % av kulturen. Jag fokuserar på övriga 80%. Jag vill att du ska jobba smartare!

 

Kathrine Aspaas

Kathrine Aspaas: I raushetens tid

Kathrine Aspaas er journalist, økonom, foredragsholder og forfatter. Hennes ønske er å gjøre journalistikken mer konstruktiv og næringslivet mer menneskevennlig. Hun er siviløkonom fra NHH og har 24 års erfaring som finansjournalist. Kathrine Aspaas ble kjent som den første kvinnelige kommentator og lederskribent i Aftenposten. Hun har blitt en ettertraktet foredragsholder og har vakt oppmerksomhet for sin bok «Raushetens tid». – Vi er på vei mot en tid der åpenhet, vennlighet og raushet er sosiale drivere, hevder Aspaas. – Du og jeg bidrar til å åpne mer opp, dele mer og våge mer. Dette gjelder hjemme, på jobben, og i vennegjengen – i politikken, i business og i akademia. Omtanken er den nye effektiviteten. Samarbeidet er den nye konkurransen. Ansvaret er den nye friheten. Manpower kaller dette The Human Age. Jeg kaller det Raushetens Tid.

 

Guri Solberg
Konferansier: Guri Solberg

Guri Solberg er programleder i TV2, journalistutdannet ved Høgskulen i Volda. Hun er kjent som programleder for Absolutt Underholdning, Skal vi danse, X Factor og Sommertid på TV2. Guri har ledet prisutdelingene Amandaprisen, Gullfisken og Nordic Music Awards og er en ettertraktet konferansier. Hun ledet også DLF Høstmøte i 2014.

 

Praktisk informasjon og påmelding her.